Usein kysyttyä webhotelleista

Miten hankin webhotellin?

Valitse ensiksi sinulle sopiva webhotelli esimerkiksi käymällä läpi vertailussamme olevia webhotelleja. Sen jälkeen tilaa webhotelli valitsemasi yrityksen kotisivuilta.

Miten nopeasti voin aloittaa käytön?

Riipuen webhotellista voit saada webhotellin jopa heti tilauksen jälkeen käyttöön. Domainia ei yleensä rekisteröidä ennnen kuin lasku on maksettu. Jos maksat verkkomaksupainikkeella tai luottokortilla rekisteröidään domain yleensä myös heti. Näin kannattaa toimia että kukaan muu ei ehdi rekisteröidä domainia välistä.

Kuinka paljon tilaa tarvitsen?

Tavallliset kotisivut ja muutama sähköpostilaatikko ei vielä vie kovin paljoa tilaa 1–10 Gt riittää yleensä hyvin. Isommille sivuille ja jos on paljon sähköpostilaatikoita tilaa on hyvä olla 20-40Gt

Kuinka monta tietokantaa tarvitsen?

Tarvitset yleensä yhden tietokannan yhtä sivustoa/sovellusta kohden.

Onko webhotellin vaihtaminen helppoa?

Domainin siirtäminen webhotellista toiseen tapahtuu yleensä helposti. Tarvitset vanhalta webhotellilta eli verkkotunnusvälittäjältä Välittäjän vaihtoavaimen. Tämän avulla uusi webhotelli voi siirtää domainin. Monet webhotellit auttaa myös kotisivujen ja sähköpostien siirrossa.

Miten hankin useita domaineja?

Moniiin webhotellihin voi liittää useita domainia tilaamalla näitä suoraa yrityksen sivuilta.

En ole luonut kotisivua koskaan aikaisemmin. Millä sivut kannattaa toteuttaa?

Suosittelemme WordPressiä tai jotain kotisivukone-työkalua. WordPress on suosittu vaihtoehto ja siihen on saatavilla runsaasti teemoja ja lisäosia. Kotisivukone-työkaluilla sivujen tekeminen on yleensä Wordpressiä helpompaa.

Onko WordPressin asentaminen helppoa?

Monissa webhotelleissa voit asentaa WordPressin muutamalla napsautuksella, eikä siihen tarvita minkäänlaista erikoisosaamista. On olemassa myös Wordpress webhotelleja, jossa wordpress on valmiiksi asennettu.